U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Dinant in de Maasvallei

 

Dinant ligt zo'n 30 kilometer ten zuiden van Namen. Dinant ligt ingeklemd tussen de Maas en de rotsachtige bergen en is met de karakteristieke bolvormige kerktoren zonder twijfel een van de mooiste silhouetten langs de Maas. Het is een mooi stadje met veel winkeltjes en terrasjes, vooral langs de rivier. Prachtig zicht op de stad en de kasteeltjes in de omgeving heeft u vanaf de grote citadel.

 

Streekspecialiteiten

De huizen staan dicht tegen elkaar aan de oevers van de Maas. De belangrijkste winkelstraat is de Rue En-Rhée. Er is van alles te vinden, souvenirs, lekkernijen, speciale hammetjes, Belgisch bier, het typerende koper- en tinwerk van Dinant en natuurlijk de zoete specialiteit van Dinant: de couque de Dinant. Deze platte koek van meel en pure honing wordt in vele vormen en maten gemaakt.

 

Saxofoon

Ook is deze streekkoek in de vorm van een saxofoon verkrijgbaar. Het is een eerbetoon aan de uitvinder van dit instrument die de muziekwereld heeft verrijkt: Adolphe Sax. Hij is in Dinant geboren en heeft nog steeds invloed: veel evenementen in Dinant staan in het teken van muziek. Veel verwijzingen naar deze beroemdheid vindt u in de namen van straten, winkels en cafés.