U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Dansaert en Sint-Gorik

 

Rendez-vous met designers

De wijk rondom Dansaert en St Géry trekt alle aandacht naar zich toe! Hier stond de wieg van Brussel in de 10de eeuw, op enkele honderden meter van de allereerste haven van Brussel. Sinds een jaar of vijftien huizen er bijzondere boetieks (de eerste Pain Quotidien ter wereld), kunstgalerijen en Brusselse ontwerpers die van de Europese hoofdstad de avant-gardistische stad hebben gemaakt. Hun stijl is apart maar hun passie voor mode en edele materialen hebben ze met elkaar gemeen.

 

De reputatie van Olivier Strelli, Rue Blanche, Chine, Bellerose die ook in de wijk zijn gevestigd, hoeft geen verdere commentaar. Nieuwe projecten zien het daglicht: de conceptstores Hunting and Collecting of Mapp. En Haleluja, een boetiek met eerlijke mode.

 

Op het gebied van accessoires zijn de volgende stylisten leidend: Christophe Coppens, Christa Reniers, Sophie Heymans, Les Précieuses en Marianne Timperman. Zij zorgen dat vrouwen een avond kunnen schitteren. Ook voor liefhebbers van design valt er van alles te ontdekken. De modeontwerpers van vooraanstaande Belgische scholen zorgen daar voor, samen met de top van de Europese creativiteit. Kijk maar eens in de boetieks Espace Bizarre, Max of Kartell.

 

Bezoek de website van de Dansaertstraat: Discover Dansaert