U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Citytrip Tournai

 

Tournai (Doornik) ademt historie. De plaats is na Tongeren de oudste stad van België. De Unesco-monumenten als de kathedraal en de musea zijn aanraders naast natuurlijk een terrasje pikken aan de Schelde.


Bekijk het filmpje over Tournai onderin deze pagina.

 


© OPT/J.P Rémy /© OPT/J.P Rémy /© OPT/J.P Rémy /

 

 

Kathedraal van Tournai

De vijf torens van de middeleeuwse kathedraal Notre Dame zijn herkenbare bakens in het straatbeeld. Het monumentale gebouw staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco en is 'een must' om te bezoeken. De kathedraal wordt grondig gerestaureerd.

 

Oudste huizen van België

Tournai is een vrij onbekende stad waar van alles valt te ontdekken. De klokkentoren of belfort is, samen met zes andere klokkentorens in Wallonië, op deze lijst van bijzondere bouwwerken geplaatst. Dan is er de Pont des Trous, de Brug met Gaten over de Schelde, die deel uitmaakte van een middeleeuwse verdedigingsmuur.

 

In Tournai zijn enkele huizen die tot de oudste van België behoren: uit de periode 1175 en 1200. Een bewegwijzerde stadwandeling voert u langs de bezienswaardige plekken en sfeervolle winkelstraatjes. In september is er de Grote Processie, een van de oudste religieuze processies van het land en een van de evenementen van de stad.

 

Terras Grand Place

Het stadshart van Tournai wordt gevormd door de Grand Place, in de zomer is het natuurlijk de plek om neer te strijken. In de omgeving worden vele bieren gebouwen. Deze vindt u terug op de kaart van de cafés en restaurants. Genieten is een natuurlijk onderdeel van het Zuid-Belgische leven.

 

Art nouveau

De in België beroemde art nouveau-architect Victor Horta tekende het ontwerp van het Musée des Beaux Arts. In het prestigieuze museum hangen werken van beroemde schilders als Manet, Monet en Toulouse-Lautrec.

 

Tournai is een aangename stad waar u prima kunt verblijven. In de omgeving volop te ondernemen, onder meer kastelen, een prachtig dierenpark en natuurlijk diverse brouwerijen.

 

Filmpje van Tournai

 

Nieuw: fietsen in omgeving van Tournai (Doornik)

Picardisch Wallonië in de omgeving van Tournai heeft 1600 kilometer aan bewegwijzerde knooppunten die zijn verbonden met de Vlaamse en de Franse netwerken. Het knooppuntennetwerk geeft u de mogelijkheid zelf uw route samen te stellen.
Meer informatie: Visit Waals Picardië