U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Citytrip Charleroi

 


De geschiedenis van de streek en het industriële erfgoed maken van Charleroi een ongewone bestemming. Charleroi is een bijzondere stad: het is de Waalse striphoofdstad en op de Werelderfgoedlijst van Unesco prijken de belfort of klokkentoren en de mijn in de voorstad Marcinelle. Op zondagmorgen is het stadscentrum één grote warenmarkt!
ntvang onze nieuwsbrief

 

Een bezoek aan deze vroegere mijn Bois du Cazier is indrukwekkend. U krijgt er een goed beeld van het leven van de mijnwerkers en van de grootste mijnramp van België in 1956. U kunt vervolgens in het bos- en waterrijke recreatiegebied van Marcinelle zwemmen, wandelen of gewoon lekker picknicken. Ook even buiten Charleroi ligt het Museum voor Fotografie, dat tot de grootste en meest vooraanstaande fotomusea in Europa behoort.

 

Striphelden in Charleroi

Wanneer u door de stad wandelt, komt u langs standbeelden van striphelden zoals Lucky Luke. Alle figuren komen uit de strips van Uitgeverij Dupuis. Van de striphelden uit deze 'stal' genieten we nog steeds: Robbedoes en Kwabbernoot, Guust Flater, Lucky Luke, de Smurfen, Bollie en Billie en Buck Dany.
Alles over STRIPFIGUREN DUPUIS (CHARLEROI)

 

De keten van Terrils

Charleroi is groot geworden door de vette steenkool in de bodem die tot ongeveer de jaren zeventig en tachtig van de vorige eeuw werd gewonnen. Nu liggen er in de omgeving tientallen terrils of bergen van mijnafval als stille getuigen van die bloeiperiode. Deze bergen krijgen een nieuwe functie: sommige zijn wandelend en fietsend te beklimmen. Sowieso kan de fietser en wandelaar er dankzij de Ravel-routes (wegen voor ongemotoriseerd verkeer) actief op uit.|
De Mijnbergketen - Carolo-keten (CHARLEROI)

 

Greeter: op stap met een local in Charleroi

Greeters is een netwerk van inwoners die hun kennis en tips op vrijwillige basis delen met bezoekers. Een Greeter laat je de stad ervaren alsof u langsgaat bij een bekende.
Netwerk van Greeters