U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Charleroi Evenementen

 

De jaarlijks terugkerende grote evenementen maken een stadsbezoek aan Charleroi extra de moeite waard! We vermelden de belangrijkste evenementen het jaar rond. Kijk voor alle evenementen en data in onze Uitagenda!

 

Festival Django

In Liberchies, het geboortedorp van jazzartiest Django Rheinhardt, wordt half mei een muziekfestival gehouden. Django wordt in de jaren 30 van de vorige eeuw beroemd met zijn jazz 'manouche', de vorm die ook bekend is als gypsy jazz.
Alles over Festival "Django" @ Liberchies ! (LIBERCHIES)

 

Folkloristische optocht in Gerpinnes

In Gerpinnes, (12 km van Charleroi) zijn in juni folkloristische optochten waarvan de belangrijkste op Pinksteren plaatsvindt ter ere van St-Rolende. Deze optocht heeft meer dan 2500 deelnemers in kostuums uit het de periode van Napoleon.
Alles over Heilige Rolende-processie in Gerpinnes (GERPINNES)

 

Rommelmarkt

Rond 24 juni (Sint Jan) wordt in Charleroi een 24-uurs rommelmarkt gehouden. De markt strekt zich uit over 4 kilometer en is te vinden op de oever van de Sambre-rivier.

 

Mars van de Madeleine

Eind juli vindt in Jumet nabij Charleroi een unieke militaire mars plaats. Zo'n 2000 soldaten dragen verschillende uniformen uit de periode van Napoleon. Ook de ‘rondtocht’ op zondag (over een traject van 25 km) is bijzonder.
Alles over Folkloristische mars van la Madeleine in Jumeet (JUMET)

 

Kermis

In augustus strijkt een kermis neer in Charleroi. U vindt er een reuzenrad, schietkraampjes, sensationele attracties en suikerspinnen. Via onderstaande website kunt u kortingsbonnen downloaden.
Kermis in Zuid-België

 

Monumentendagen

Elke 2de zaterdag van september zijn de nationale monumentendagen: de Journées du Patrimoine. In dit weekeinde openen historische gebouwen speciaal hun deuren voor bezoekers. U kunt de huizen en gebouwen, parken en tuinen dan (gratis) bezichtigen, eventueel tijdens een rondleiding.
Monumentendagen Wallonië