U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Brussel

 

Brussel is voor dankzij het grote aanbod op cultureel, culinair en architectuur gebied een echte stad met klasse. De Belgische hoofdstad biedt een prima mix van shopping, musea, exposities en natuurlijk een keur aan goede restaurants en gezellige cafés met dito terrassen. 


© OPT / Ricardo de la Riva

 

Internationaal

De metropool is niet voor niets de hoofdstad van Europa en dat maakt de stad op alle fronten waar. U hoort er verschillende talen, waarbij Frans het meest wordt gebruikt. De straatnamen worden zowel in het Nederlands als in het Frans aangegeven. Ondanks dat Brussel de hoofdstad van Europa is, heeft de stad een knus karakter.

 

Via de Webcam Grote Markt Brussel kunt u vast een kijkje nemen!

 

Musea, shopping en uitgaan op 1 dag

Het toeristische aanbod van Brussel gaat verder dan Manneken Pis, de prachtige Grote Markt en het Atomium. De stad is dan ook een aanrader voor een citytrip met kinderen. Voor hen zijn er geschikte musea als het Belgisch Stripcentrum dat ook voor fans van het getekende beeldverhaal een must is. In de stad zijn diverse stripmuren te bewonderen. Er zijn musea met toonaangevende tentoonstellingen zoals het Magritte-museum.

 

Een stadswandeling met museumbezoek en onderweg lekker shoppen is de ideale dag. Waar u ook bent, lekker uitgaan is geen probleem. Er zijn altijd goede restaurants en leuke cafés in de buurt. Kijk in het linkermenu welke Brusselse wijken u kunt bezoeken. 

 

Accommodatie in Brussel

Er is volop accommodatie in Brussel. Dat varieert van B&B's tot hotels in diverse prijsklassen en jeugdherbergen.

 

Hotel: voordeel in het weekeinde en in de zomer

Fijn voor de portemonnee: hotels waar door de week zakenmensen (Europese Unie) verblijven, bieden dezelfde kamers in het weekeinde en in de zomer voor lage prijzen aan. Zo kunt u in Brussel voordeliger slapen dan in andere Europese steden!

Houdt u van België? Onze maandelijkse nieuwsbrief bevat leuke nieuwtjes en verrassende ideeën. U kunt zich te allen tijde weer uitschrijven. Ja, leuk, ik schrijf me in.

 

Actuele situatie Brussel nav aanslagen

Het leven krijgt weer zijn dagelijkse gang in Brussel. De veiligheidsdiensten zijn waakzaam. Het dreigingsniveau is voor het hele land verlaagd.


Wilt u nav de aanslagen de actuele situatie weten of advies inwinnen, dan verwijzen wij u graag naar het Belgische crisiscentrum: http://crisiscentrum.be/nl of het contactcentrum van Buitenlandse Zaken via +31 247 247 247.
Ook onze collega's van VisitBrussels geven informatie: VisitBrussels.be/info-aanslagen-Brussel.