U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Brussel in het kort

 

Brussel is de hoofdstad van België en is centraal gelegen in het land. Door de vestiging van de belangrijkste instellingen van de Europese Unie, wordt Brussel ook als hoofdstad van Europa beschouwd.

 

Internationaal

In totaal wonen er zo'n 150 duizend mensen. Ondanks dat zowel Nederlands als Frans officiële talen zijn, is de voertaal er Frans. Door het internationale karakter wordt er steeds meer Engels gesproken.

 

Centrum

Het centrum van Brussel vormt een vijfhoek met een punt naar beneden. Binnen de weg die eromheen loopt liggen verschillende wijken, waarvan de fraaie Grote Markt (werelderfgoedlijst) een pleisterplek is. Vlakbij staat het beroemde beeldje van Manneken Pis. Voor speciale gelegenheden draagt hij een pakje.

 

What's up?

In Brussel zijn - mede door de vele mensen die voor de Europese Unie werken - een enorm groot aantal restaurants. Het culinaire niveau in België is hoog en dat is te proeven in de restaurants waar u doorgaans voor schappelijke prijzen erg goed kunt eten. Natuurlijk zijn er tal van cafés, bijvoorbeeld van het honderdjarige café A La Mort Subite (BRUXELLES).

 

Heerlijk shoppen

De overdekte winkelgalerijen zoals die van Koninklijke Sint-Hubertusgealerij zijn prachtig om te zien. En wat winkelaanbod betreft zit u goed in het verzorgde winkelminnende publiek van Brussel.

 

Wifi

Wifi in Brussel Open wifi spots

 

Bekende Brusselaars

  • 'Ne me quitte pas' is het bekende nummer van Jacques Brel. De zanger, componist en acteur woonde in Brussel. Ook de beroemde mondharmonicaspeler Toots Thielemans is geboren en getogen in Brussel.

     
  • Striptekenaars als Hergé (Kuifje), Peyo (alias van Pierre Culliford, de geestelijk vader van de Smurfen) en Franquin (Guust Flater) woonden er.

     
  • Schilder Pieter Breugel en René Magritte hadden er hun atelier.

     
  • Tot slot twee bekende art nouveau architecten wiens werken nog steeds zijn te bewonderen: Victor Horta en Paul Cauchie.

 

Klikbare kaart van Brussel

 

Meer over Brussel

 

Terug naar introductiepagina Praktisch.