U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Bouillon aan de Semois

 

Bouillon is het karakteristiek stadje in de Ardennen: de huizen zijn gemaakt van natuursteen, de dakpannen van leisteen. De Semois-rivier stroomt door de stad en heeft aan weerszijden huizen. De troef van het gezellige stadje is het versterkte kasteel dat boven op een heuvel prijkt.

 

Rondom Bouillon nodigen de beboste heuvels en hellingen uit om een wandeling te maken. De Tombeau du Géant waar u uitzicht hebt op een punt waar de  Semois-rivier een lus maakt, is een geliefd punt. De sterk meanderende Semois-rivier geeft mogelijkheden voor een kajak- of kanotocht. Bouillon ligt dicht bij de grens met Frankrijk en een uitstapje over de grens, bijvoorbeeld naar het middeleeuwse fort van Sedan is zo gemaakt.

 

Godfried van Bouillon

De stad heeft een paar belangrijke bezienswaardigheden. Allereerst natuurlijk het versterkte kasteel met de metersdikke muren. De meest beroemde inwoner van het stadje woonde er ooit: Godfried van Bouillon. Tot hij in 1096 zijn kasteel verliet om als aanvoerder van de eerste kruistocht naar Jeruzalem te trekken. Hij kwam er drie jaar later aan in het Heilig Land.

 

Aan hem is het Archéoscope Godefroid de Bouillon opgedragen. In de sfeer van een klooster uit de 17de eeuw krijgt u er het gevoel met een tijdmachine terug te worden gestuurd naar de tijd van die eerste kruistocht. Geluids- en beeldeffecten brengen de bezoeker in het spoor van Godfried van Bouillon. Maquettes en schetsen verlevendigen vervolgens de geschiedenis van versterkingen en grenzen.

 

Wandelen en kajakken Semois-vallei

In de buurt van Bouillon kunt u prachtig wandelen of er op uit trekken met een kano of kajak. De Semois-rivier kronkelt door het landschap om uiteindelijk in Frankrijk in de Maas te stromen. Vanuit Bouillon verlaat u al wandelend de bewoonde wereld achter u en loopt u in de Semois-vallei in ongerepte, ruige natuur. Vanuit Bouillon starten diverse wandelingen, de lus in de Semois-rivier in de buurt van Corbion, Alle-sur-Semois en het mooie Vresse-sur-Semois of de andere kant op naar Herbeumont naar een oud klooster.