U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

België in een notendop! 1

Manneken Pis
© Bitc-JPLVandewiele

België is het land van het bier (), de chocolade (), en de stripverhalen (Stripmuseum van Brussel, Belgisch Stripcentrum (BRUXELLES)). De charme van ons koninkrijk (Koninklijk Brussel) is moeilijk te weerstaan. Hartelijkheid, surrealisme (), creatie en vooral ondernemingszin zijn hier sleutelwoorden.

 

Ons land is centraal gelegen in hartje Europa (Europese Commissie (BRUXELLES), Raad van de Europese Unie (BRUXELLES)), en was in de loop der tijden Bourgondisch, Spaans, Oostenrijks, Frans en Nederlands! Het hoeft dan ook niet te verbazen waarom bezoekers keer op keer de pracht ontdekken van onze geschiedenis, kunst, gastronomie, architectuur () en natuurlijk ook onze natuur (Sport en Ontspanning).

 

Aarzel dus niet om onze twee dynamische en kosmopolitische regio's te ontdekken: Brussel (), hoofdstad van België, van de Franstalige Gemeenschap en Hoofdstad van Europa en in het zuiden Wallonië (), een gezellige en gastvrije regio waar zich de Ardennen () bevinden.

 

Het Europese nachtleven () heeft ook een belangrijke stek in België. Jongeren die "in" zijn tref je er vaak aan evenals andere nachtbrakers die op de hoogte zijn van de laatste "trends". Net daarom is ons kleine federale land, waar de Europese instellingen gevestigd zijn, zonder twijfel een uitgelezen toeristische bestemming!

Voor wie meer wil weten over België, van politiek tot cultuur, van onderwijs tot geschiedenis, verwijzen we u graag door naar de volgende officiële websites: