U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Atomium en Koninklijke Serres

 

Het Het Atomium: monument en symbool van Brussel werd gebouwd ter gelegenheid van de Wereldtentoonstelling van 1958. Het bouwwerk stelt een ijzermolecuul voor en is maar liefst meer dan honderd meter hoog. Het Atomium straalt het optimisme van de moderne tijd uit die toentertijd gebruikelijk was. Inmiddels is het een van de symbolische monumenten van Brussel geworden. In de middelste bol zijn versnaperingen te koop. Voor een uitgebreid diner met een adembenemend panoramisch uitzicht over de stad kunnen mensen terecht in de bovenste bol.

 

Park Mini-Europa, de mooiste EU-monumenten in Brussel

Aan de voet van het Atomium ligt Mini-Europa. Deze Europese versie van Madurodam toont prachtige miniaturen van belangrijke gebouwen en bouwwerken uit de landen van de Europese Unie.

 

Koninklijke Serres

In de nabije omgeving bevindt zich het koninklijk domein van Laken met zijn schitterend paleis, de verblijfplaats van het Belgische vorstenpaar. Op dat domein staan de schitterende Koninklijke Serres van Laken onder overkappingen van glas en staal. Leopold II liet ze tussen 1875 en 1893 bouwen door de architecten Balat en Horta.


In de lente zijn de koninklijke serres open voor publiek, in de periode van eind april tot begin mei. U kunt dan genieten van de explosie van geuren en kleuren en de enorme collectie tropische en subtropische planten bewonderen.