U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Apps voor Ardennen en Brussel

 

Een overzicht van praktische, gratis apps voor op reis als u naar onze zuiderburen gaat. Houd er bij de apps wel rekening mee dat sommige een internetverbinding nodig hebben. In dat geval maakt u kosten, ook wel roamingkosten genoemd.

 

Handige apps vakantie België

Free Wi-Fi Finder

Voorafgaand aan uw reis kunt u alle locaties voor gratis wifi downloaden. Deze app toont vervolgens dankzij de gps-functie in de smartphone waar de hotspots in uw buurt zijn. Zonder datakosten.

 

Bel Urgensces

Alle noodnummers van België op een rij.

 

Resto.be

Een restaurant vinden ergens in België wordt zo een makkie, maar let wel op de kosten als u online gaat of zorg voor een gratis wifi-verbinding.

 

Culinair Frans A-Z

Handige app voor mensen die de Franstalige menukaart willen vertalen. Offline beschikbaar, dus geen datakosten. Vooralsnog alleen voor Apple beschikbaar.

 

Mooiste dorpen van Wallonië

De app Beaux Villages is in het Nederlands beschikbaar en gratis te downloaden via de App-store en Google-play.

 

Triposo

Gratis reisgids met bestemmingen wereldwijd. Gratis en offline beschikbaar.

 

Uitstapjes van 356.be

Alle uitstapjes in België staan in de app van 365.be. Alle bezienswaardigheden - van musea tot evenementen, dierentuinen en activiteiten - kunt u er in vinden. Houd rekening met kosten als u online gaat of zorg voor een gratis wifi-verbinding.
Vooralsnog alleen voor Apple beschikbaar.

 

App met topografische kaarten

CityMaps2Go

Met deze app kun je vooraf kaarten van steden, streken en landen downloaden en eenmaal op locatie de kaarten dus offline raadplegen. Handig!

 

NavFree

App voor gratis navigatie in de auto. De app maakt gebruik van de GPS, dus geen kosten in het buitenland.

 

Geolives Belgium

Met deze app kunt u vooraf gedetailleerde wandelkaarten van het Nationaal Geografisch Instituut van België downloaden. U mag een week proeven van deze app, wilt u na die week nog kaarten dan kunt u een maand- of een jaarabonnement afsluiten.

 

Directu

Kaart van heel Europa die je tot op straatniveau kunt inzoomen. Werkt offline, op basis van gps.

 

Apps voor Brussel

Visitbrussels

De app geeft je meer dan duizend adressen van musea, restaurants en evenementen. De app is gratis en is bovendien volledig offline te gebruiken (dus geen roamingkosten). Ook beschikbaar in het Nederlands.

 

Styletoday

De Shopping Guide Brussels van Style Today is gratis. De samenstellers van de gelijknamige website geven een selectie van hun shoppingadresjes voor onder andere schoenen, accessoires en kleding. 

 

Openbaar vervoer Brussel

MIVB

Voor de dienstregeling van het Brusselse vervoersnetwerk. Let op de datakosten.

 

Go-Park Belgium

Deze app helpt u een beschikbare parking te vinden in de buurt aan de hand van uw GPS-locatie.