U bevindt zich op de
Uw land
FacebookTwitterRss

Actief eropuit

 

De natuur en de sportieve mogelijkheden maken de Ardennen een uitstekende bestemming voor actieve vakanties.

 


© Natalie Glatter - www.wandermagazin.de

 

Wandelen

Er zijn volop mogelijkheden om te wandelen. In gespecialiseerde (reis)boekhandels vindt u diverse wandelgidsen. Op internet en ter plaatse geven toeristenbureaus informatie over (bewegwijzerde) wandelroutes. Ook voor fietsers en mountainbikers zijn er tal van paden en fietsroutes die u actief laten ontspannen. Kijk onder in deze pagina voor een kaart met kajak- en survivalmogelijkheden.
Naar onze wandelpagina
Actieve routes van Tourisme GPS

 

Fietsen op Ravel routes

Fietsers komen graag in Wallonië. Routes in overvloed om lekker te klimmen en te dalen of, gebruik te maken van het fietsroutenetwerk RAVeL. De Ravel-routes zijn aangelegd over voormalige jaagpaden langs het water en op oude spoorlijnen en zijn exclusief bestemd voor niet-gemotoriseerd verkeer. Ze zijn meestal vlak en lopen bijvoorbeeld langs de Maas bij Namen en Dinant of de Samber bij Thuin, maar ook dwars door de Viroinvalvallei. Een prachtige manier om de vakantiebestemming te bereiken of om een dagje met de fiets de omgeving te verkennen.
Naar onze fietspagina
Ontdek de routes van RAVEL

 

Mountainbiken

Mountainbikers weten de bosrijke heuvels ten zuiden van Maastricht bijna blindelings te vinden. Heerlijk om zo dicht bij Nederland een bosrijk landschap te hebben met veel hoogteverschillen en zware paden. Met name in de Oostkantons en in de provincies Luxemburg en Namen zijn veel mountainbikeroutes uitgezet. Campings en vakantiehuisjes genoeg als uitgangspunt voor een weekendje mountainbiken. De routes zijn ter plaatse bij VVV of Maison du Tourisme beschikbaar.
Actieve routes van Tourisme GPS

 

Kajakken in de Ardennen

Kajakken is een klassieker. Populair zijn de rivieren Ourthe, Semois, Amblève en Lesse. Daar zijn volop trajecten waar kajakkers naar hartelust kunnen peddelen. Een kajaktochtje wordt vaak gecombineerd met een mountainbikerit: heen met de kajak en terug dwars door het bos met de mountainbike.
Naar kajakpagina

Allerlei watersporten zijn ook mogelijk op de Meren van Eau d’Heure aan de rand van de Ardennen, het grootste merencomplex van Wallonië.

 

Survival in de Ardennen

Helemaal stoer is een survivalprogramma in een van de speciale locaties. In steengroeves zijn klimparcoursen uitgezet, hoog in de bomen in het bos werden met veel touwen zogenaamde junglepistes aangebracht en soms werd juist onder de grond een kunstmatig labyrint aangelegd. Voor iedereen - van jong tot oud - zijn er activiteiten. Uiteraard staat alles onder deskundige begeleiding.

 

Terug naar introductiepagina Echte Ardennen

 

Kajakken en survivallen: kaart met enkele mogelijkheden

Klik op een symbool voor meer informatie

Ligging